Oravalan kartano

Hurmaavat tarinat ja ikivanha historia

Tervetuloa nauttimaan vanhasta kulttuuriympäristöstä ja kartanon kiehtovasta historiasta

Oravalan kartano sijaitsee Kymijoen varrella kauniissa kulttuurimiljöössä. Oravalan kartano on sukutila, luomumaatila ja historiallinen vierailukohde, joka yllättää hurmaavilla tarinoilla ja ikivanhalla historialla! Kartanon alueella on myös ainutlaatuinen tammipuisto ja rikas puutarhaperinne.

Tarjoamme opastettuja kierroksia ja esittelyitä 1700-luvulta peräisin olevaan tammipuistoon ja kotimuseoomme. Museo sijaitsee kartanon vanhimmassa asuinrakennuksessa 1700-luvulta.

Opastetun kierroksen lisäksi voimme tarjota kartanoperinteen mukaisen kahvipöydän kotona leivottuine leivonnaisineen. Opastetut kierrokset ja kahvitarjoilut tulee varata etukäteen. Otamme vastaan vain ennakkovarauksen tehneitä ryhmiä.

Opastetut retket

Kierroksen lopussa voi nauttia perinteikkäästä kahvittelusta kartanomuseon salissa tai tammilehvästön alla. Kahvitarjoilun leivonnaiset on kartanon reseptikätköstä – niksit ja salaisuudet ovat kulkeneet sukupolvesta toiseen ja kartanon rouvat ovat tuoneet omia perinteitä mukaan.

Vierailuun voi myös yhdistää virkistävän KymiSun-veneretken Kymijoella. Lisäksi järjestämme tapahtumia kulttuuriperinnön hengessä ympäri vuoden.

Tervetuloa sukutilamme Oravalan kartanon vieraaksi!

Tutustu kartanon historiaan

Yhteystiedot

Puhelin: 0406703036
Osoite: Tammipuisto 60, 45940 Oravala
www.oravalankartano.fi
Sähköposti: info@oravalankartano.fi

Kartano on auki tilauksesta ja tapahtumapäivinä.